Asılsız İhbarlara İtibar Etmeyin!

05.01.2017 tarihinde, Bölge EGM gönderen başlıklı “Sınav erteleme duyurusu SMS’i”, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kütüphanesi’nde “bombalı şahıs”, “Üniversite içerisinde terörist kovalamacası” gibi bildirim, haber ve sosyal medya mesajlarının hepsi asılsızdır.

Üniversitemizde eğitim-öğretim, hiçbir değişikliğe uğramadan akademik takvime göre devam etmektedir.

Sosyal medyada yayınlanan bu tür mesaj ve iletiler ülkemizde talihsizce yaşanan terör eylemlerinin bir uzantısı olarak yanlış bilgilendirme ve bilgi kirliliğine yol açarak, mensuplarımız ve öğrencilerimizi endişe, şüphe ve kaygıya düşürmeyi amaçlamaktadır.

Bu tür mesajlara itibar edilmemesi ve sizlere gelen bu tür SMS ve mesajları 155’e bildirmeniz önem arz etmektedir.