Diploma Almak İçin Gerekli İşlemler

Diploma Almak İsteyen Öğrencilerimizin Dikkatine!...

1. 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Dönem Sonu (Final) sınavları sonucuna göre mezun olmaya hak kazanan öğrencilerimizin diplomaları, 20 Haziran 2019 tarihinde Çanakkale Onsekiz Mart Stadyumu saat 17:00’de yapılacak olan “MEZUNİYET TÖRENİ”n de verilecek olup, aşağıda belirtilen evrakları hazırlayarak (ilişik kesme işlemleri) tören alanında Fakültemize ait bölümde hazır bulunmaları gerekmektedir. (Mezuniyet işlemleri yapılan öğrencilerin listesi aşağıda verilmiştir.)
  2. Öğrencilerimizin muhakkak “Öğrenci Kimliği”ni getirmeleri gerekmektedir. (Kayıp ise yerel/ulusal gazetede zayii ilanı verilerek gazetenin aslı getirilecek.)
  3. Aşağıda bulunan ilişik kesme formunu doldurarak getirmeleri gerekmektedir.

a-) ÇOMÜ Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı Bilgi Merkezinden ilişiklerini kesmeleri,

b-) Üniversitemiz Rektörlük B Blok Güvenlik Şefliğinden ilişiklerini kesmeleri,

1. Vekalet ile diplomasını aldırmak isteyen öğrencilerimizin, Noterden vekaletname çıkartarak aslı ile birlikte yukarıdaki belgeleri de hazırlayıp vekil tayin ettiği kişiye teslim etmeleri ve vekil tayin edilen kişinin kimliği ile başvurması gerekmektedir.
  2. Fakültemizde Türkiye Burslusu veya kendi imkanlarıyla öğrenim gören, mezun olacak tüm Yabancı Uyruklu - Mavi Kartlı öğrencilerin ayrıca aşağıda bulunan “Türkiye Mezunları Bilgi” formunu doldurmaları gerekmekte olup, bu işlem olmadan mezuniyet için ilişik kesme işlemini başlatamayacaktır .
  3. YTB (Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı) ile gelen öğrencilerimizin YTB’nin sitesinden ilişik kestiklerine dair yazı getireceklerdir.
  4. Üniversitemiz Öğrenci Yaşam, Kariyer ve Mezun İlişkileri Koordinatörlüğünün web sayfasında bulunan (http://omik.comu.edu.tr/) mezun bilgilerinin girilmesi gerekmektedir.
  5. Bütünleme Sınavı ve Yaz Okulu sonunda verilecek mezunlara ait diploma bilgileri ise hazır olduğunda ayrıca ilan edilecektir.

NOT:

1. Mezuniyet töreninin yapılacağı Onsekiz Mart Stadyumu’nda bulunan tartan pistin zarar görmemesi için tören yürüyüşü esnasında sivri topuklu ayakkabı giyilmemesi ve mezun olacak öğrenciler tarafından tören alanına sırt çantası, sigara, çakmak, günün anlamını ifade etmeyen pankart ve döviz getirilmemesi ile ilgili gerekli hassasiyetin gösterilmesini rica ederiz.
  2. Diplomalarını almak isteyen öğrencilerin, stadyuma geldikleri zaman öğrenci kartını ve ilişik kesme formunu gerekli yerlere onaylattıktan sonra görevliye teslim etmeleri gerekmektedir.

Doldurulması gerekli dilekçe ve formlar ekte sunulmuştur.

Diploma Almak İçin Gerekli İşlemler.doc