15 TEMMUZ MENFUR KALKIŞMASI

15 TEMMUZ MENFUR KALKIŞMASI

  Kurulduğu günden bugüne her zaman demokrasisini geliştirme çabası içinde olan Türkiye Cumhuriyeti özellikle son yıllarda gerçekleştirilen değişikliklerle sadece demokratik yönetimi esas aldığını bütün dünyaya göstermiştir. Pek çok bürokratik işlemin azaltılması, düşünce ve dini davranışlarda sağlanan özgürlükler bunlardan yalnızca bir kaçıdır. Demokrasiyi ve demokratik yönetimi benimseyen ve sahip çıkan bu Millet, aynı zamanda kendi özgür iradesi ile seçtiği hükümetinin de yegane destekçisi olmuş, Devletine ve Hükümetine yönelik her türlü kötü niyetli girişim ve kalkışmalara da canını ortaya koyarak karşı çıkmıştır.
 
  15 Temmuz 2016’da Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu askeri personel ile destekçileri, mevcut meşru hükümete karşı darbe girişiminde bulunmuşlardır. Bu menfur darbe girişiminde 249 vatandaşımız şehit, iki binden fazla vatandaşımız ise gazilik mertebesine ulaşmıştır.
 
  Birlik ve beraberliğimize kasteden bu ihanet girişimi, halkımız tarafından asla kabul edilmemiş, Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine halkımız, kadını-erkeği, genci ve yaşlısıyla  hep birlikte kahramanca özgür iradesine sahip çıkarak bu menfur girişimi başarısızlığa uğratmıştır. Halkımızın bu olayda gösterdiği olağanüstü gayret ve hamiyet her türlü takdire şayandır. Asil milletimiz, hainlerin emellerine ulaşmasını engellemiş, eli kanlı işbirlikçi emperyalistleri bir kez daha bozguna uğratmış, iç ve dış mihrakların bütün oyunlarını bozmuş ve tam bağımsızlık isteğini böylece bir kez daha ortaya koymuştur. Türkiye Cumhuriyeti bu olayla içindeki terör yuvalarını temizleme imkânı bulmuş ve bunun sonucunda da her zamankinden daha güçlü olarak Türk ve İslam dünyasının umut ışığı hâline gelmiştir.
 
  Vatan ve millet uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de Yüce Rabb’imizden şifalar dilerken hepsine sonsuz minnet ve şükranlarımızı sunarız. 
 
İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI