Bekir Topaloğlu hoca vefat etti.

Geçtiğimiz hafta geçirdiği beyin kanaması sonucu hastaneye kaldırılan ve yoğun bakımda tutulmakta olan 80 yaşındaki Topaloğlu hoca, bu gece vefat etti.

Merhum Prof. Dr. Bekir Topaloğlu'nun cenazesi 10 Mart 2016 Perşembe günü ikindi namazı sonrası Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınarak toprağa verilecek.

“Alimin ölümü alemin ölümü gibidir” hadis-i şerifi mucibince, kendisine Allah'tan rahmet, ülkemize başsağlığı diliyoruz.

Prof. Dr. Bekir Topaloğlu kimdir?

Topaloğlu, 1936 yılında Trabzon Çaykara'da doğdu. İstanbul İmam-Hatip Okulu'ndan 1959'da mezun olan Topaloğlu, İstanbul’un muhtelif camilerinde fahri vaizlik yaptı. 1963 yılında  İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu ve İstanbul İmam Hatip Okulu meslek dersleri öğretmenliği yaptı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın imam-hatip lisesinde dersine girdi. 1971 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü Kelam öğretmenliğine atanan Topaloğlu, buradaki görevi sırasında eğitim-öğretim çalışmalarının yanı sıra çeşitli eserler yayımladı, branşında asistanlar yetiştirdi, yurt içinde ve yurt dışında seminer, kurs ve ilmi kongrelerde görev aldı, konferanslar verdi.

İstanbul Yüksek İslam Ensitüsü'nün Marmara Üniversitesi'ne bağlı İlahiyat Fakültesi haline getirilmesinden sonra Topaloğlu, bu fakültede 1983 yılında doktor unvanını aldı ve aynı yıl yardımcı doçent, 1986 yılında da doçent oldu. 1988 yılında, İslam Felsefesi anabilim dalında, 1993 yılında da Kelam anabilim dalında profesör oldu.

Bekir Topaloğlu, Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi'nde İnceleme Kurulu Başkanlığı, Kelam-Mezhepler Tarihi ilim heyeti başkanlığı ile telif ve redaksiyon görevlerini yürüttü.