Fakültemiz Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

.

Fakültemiz Akademik Kurul Toplantısı, Rektörümüz Prof. Dr. Sedat Murat’ın ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bünyamin Bacak’ın katılımlarıyla 18 Haziran 2019 Salı günü saat 10:00’da Seyit Onbaşı Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Fakülte yönetiminin ve akademik personelimizin hazır bulunduğu toplantıda Dekanımız Prof. Dr. Şevket Yavuz açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasında Yavuz, "25. İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Toplantısı" sonuç bildirgesi hakkında bilgi verdi ve İLİTAM ve Açık Öğretim İlahiyat programlarının alana olumsuz etkilerine değindi. Daha sonra söz alan Dr. Öğrt. Üye. Osman Murat Deniz, fakülte dergisi hakkında bilgi verdi. Deniz, ilahiyat fakülteleri olarak ortak atıf sistemine geçilmesinin gündemde olduğunu, fakülte dergimizin e-dergiye dönüşmesi gerektiğini ve derginin isminin değiştirilmesinin iyi olacağını söyledi. Ardından dekan yardımcısı Dr. Öğr. Üye. Kenan Sevinç, fakültemizin öğretim elemanı sayıları ve son üç yıla ait akademik faaliyetlerle ilgili brifing sundu.

Toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. Sedat Murat, üniversitemizin Çanakkale şehri için ne kadar önemli olduğundan ve şehrin gelişimine katkı sunması gerektiğinden bahsetti. Murat, ÇOMÜ’nün yeni dönemde en önemli hedefinin araştırma üniversite olmak olduğunu söyledi ve bu hedefe ulaşmak için tüm paydaşların gayret sarf etmesi gerektiğini, bu konuda en önemli görevin öğretim üyelerini düştüğünü ve proje geliştiren ve yayın yapan öğretim üyelerinin bu sürece en büyük katkıyı sunacaklarını belirtti. Murat konuşmalarını şöyle sonlandırdı: “akademik çalışmalar haricinde de halka karşı sorumluluklarımız olduğunu lütfen unutmayalım”.

Toplantı dilek ve temennilerle sona erdi.