Fakültemizi Tercih Eden Öğrencilerimiz, Hoşgeldiniz!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni tercih eden çok değerli öğrencilerimiz!

Öncelikle sizleri tebrik ediyor, şehitler diyarı Çanakkalemize hoş geldiniz diyorum.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ülkemizin çok ileri üniversitelerinden biridir. İlahiyat Fakültemiz de çok değerli hocaları ve personelinin gayretleri ile her akademik yıl daha ileriye gitmektedir. Bunu eğitim-öğretim hayatınız boyunca bizzat yaşayarak anlayacak ve doğru tercih yaptığınızı göreceksiniz.

İslâmî ilimlerde ilerlemek için ihlasla çıktığınız bu yolda, Hz. Peygamber (s.a.v.) “meleklerin sizinle birlikte olacağı” müjdesini hatırlatmak isterim. Bizler dinî bilgi ve uygulamalarımızın doğru bilgiye dayalı kitabî bilgi olması için çalışan kurumların mensuplarıyız.

İlahiyat fakülteleri yalnızca bilgi veren ve bilgi üreten fakülteler değil aynı zamanda sosyal katkı ve yönlendirme ile toplumun geleceğinde etkili olan kurumlardır. Başta Balkanlar ve Ortadoğu ve tüm Türk Dünyası olmak üzere bütün insanlığa söyleyecek sözümüz ve verilecek mesajlarımız olacaktır, olmalıdır. Bunun için tüm hocalarımız çalışmaktadır. Sizin de aynı şekilde çalışacağınıza eminim.

Bu uğurda hepinize başarılı çalışmalar ve Allah’tan yardımcı olmasını niyaz ederim.

Prof. Dr. Mirza TOKPUNAR

ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili