İlahiyat Fakültesi Uygulama Camii, Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan Tarafından Açıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İlahiyat Fakültesi Yerleşkesinde inşa edilen Tacettin Aslan Cami, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı.

5 bin metrekare alan üzerine inşa edilen ve İlahiyat Fakültesi’nin Uygulama Camii olarak da kullanılacak olan caminin açılışı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yıldönümü Törenlerine katılmak üzere Çanakkale’ye teşrif eden Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Meclis Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Müftüsü İbrahim Öcüt ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hidayet Işık tarafından kurdela kesilerek gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, açılış töreni öncesinde gerçekleştirdiği konuşmada “Müminlere yaraşır böyle bir uygulama caminin olması ve öğrencilerimiz için böyle bir fırsatın hazırlanmış olması çok anlamlı ve çok hayırlı” diyerek öğrencilere başarılar diledi.

Tacettin Aslan Grup Şirketleri tarafından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne hibe olarak yapılan 3 bin kişilik cami, iki minaresi ve kendisine has mimarisiyle dikkat çekiyor.

Kaynak: www.comu.edu.tr