2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme İşlemleri hk.

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme İşlemleri

2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

Kayıt Yenileme Takvimi

Başlangıç Tarihi

Bitiş Tarihi

Öğrenci Ders Kayıtlanma Süresi ve

Katkı Payı / Öğretim Ücreti Ödemeleri

04.02.2019

08.02.2019

Ders Ekleme-Bırakma, Geç Kayıtlar ve Danışman Onayları

11.02.2019

15.02.2019


ÖNEMLİ

  • İlahiyat Öğretim Programına “Pedagojik Formasyon”dersleri eklendiği için, her sınıfın ders seçimi farklı öğretim planı üzerinden hazırlanmış olup, 11-15 Şubat 2019 Tarihleri arasında Hazırlık Sınıfı hariç 1-2-3- ve 4. Sınıf öğrencilerin danışmanlarıyla muhakkak görüşmesi, ders seçimini onaylatması gerekmektedir. (Duyuru ekinde verilen öğretim planı üstten ve alttan ders alacak öğrenciler için geçerli değildir.)
  • 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında ders kayıtlanma süresinde sadece ders seçimi yapan öğrencilerin ders kayıtları danışmanlar tarafından onaylanacaktır. Ders seçme işlemi yapmayan öğrencilerin ders kayıtları yapılmayacaktır.
  • Öğrencilerin transkriptlerini incelemeleri ve her dönemde olması gereken 30 AKTS üzerinde dersi veya aynı dersten iki tane var ise muhakkak öğrenci işleri birimine gelmeleri gerekmektedir.
  • Seçmeli ders seçiminizi, verilen seçmeli gruplarından birer adet seçerek yapabilirsiniz. Seçmeli ders kontenjanı sınırlıdır.
  • Hiç almadığınız bir dersi alttan alır iken yada üstten ders alacak iseniz muhakkak danışmanınız ile görüşün yukarıdaki plandan seçmeyin. Bunun sebebi her sınıfın mezun oluncaya kadar ayrı bir öğretim planı olmasından dır.
  • Alttan ders alanlara çok önemli duyuru: Alttan alınacak dersin “transkriptteki kodu”ne ise, sistemden aynı kodlu ders seçilecek. Diğer bir ifade ile, yeni programda aynı dersi veren birden çok öğretim elemanı var ise, öğretim elemanına göre değil, transkriptteki dersin koduna göre dersi seçmek zorundadırlar. Sonradan çıkabilecek sorunlardan idare kesinlikle sorumlu olmayacaktır ve düzeltme yapılamayacaktır.
  • 2.sınıf kız şubeleri ayrılmış olup, ilgili öğrencilerin ilan edilen şubelere göre ders seçimlerini yapmaları gerekmektedir.
  • Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim-Öğretim Sınav Yönetmeliği 6. Maddenin 3. bendi gereği “Öğrenciler, kayıt yenileme haftası içerisinde danışman tarafından onaylanan ders kayıt formunun çıktısını ÖBS üzerinden alıp imzalayarak danışmanına teslim eder.”

1- 2018-2019 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme İşlemleri

  • Katkı Payı ve Öğretim Ücretleri, yukarıda belirtilen tarihler arasında herhangi bir Ziraat Bankası ATM'si veya internet şubesi aracılığıyla öğrenci numarası ile yatırılacaktır. (Öğrenci numaranızı https://ubys.comu.edu.tr/ web sayfasından ulaşabilirsinizz.) Normal öğretim süresini okuyan (hazırlık hariç dört yılı doldurmayan) örgün öğretim öğrencileri katkı payı yatırmayacaklardır. Bu öğrencilerin banka işlemleri bulunmadığından belirtilen tarihler arasında Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden kayıt yenileme işlemlerini yapacaklardır. Ancak okulunu uzatan örgün öğretim öğrencileri harç ücreti yatıracaklardır.
  • 25.08.2015 tarih ve 29456 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2015/8040 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nın 11. Maddesinin 3. Fıkrasın'a göre; "Bir yükseköğretim programına kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programına (çift ana dal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptırılması halinde ikinci yükseköğretim programına ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır."
  • Başarısızlık nedeniyle veya not yükseltmek amacıyla tekrar alınacak derslerin kodlarını transkriptinizden kontrol etmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde yanlış ders seçimi transkriptinizde aynı dersten iki adet olmasına ve ortalamanızın düşmesine sebep olacaktır.
  • Öğrenci, öğrencilik haklarından yararlanabilmek için her yarıyıl akademik takvimde belirlenen süre içinde kaydını yenilemek zorundadır. Kaydını yenilemeyen öğrenci ders alamaz, sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamaz.
  • Öğrenim ücretini ödeyen öğrenciler, akademik takvimde belirtilen kayıt yenileme haftasında ve Senatonun tespit ettiği esaslar çerçevesinde, 18 inci maddede belirtilen esaslara göre, bilgisayar ortamında interaktif olarak kaydını yeniler. Bunlardan birini yerine getirmemiş olan öğrencinin kaydı yenilenmez.
  • Öğrenci ekle-sil haftası içinde danışmanının uygun gördüğü ders/dersleri ekleyip bırakabilir. Bu durumda, yeni ders kayıt formunun çıktısını ÖBS sistemi üzerinden alıp imzalayarak danışmanına teslim eder. Öğrencinin ekle-sil haftası sonrasında ders kayıt formunda yer alan ya da almayan derslere itiraz hakkı bulunmaz.
  • Kayıt yenileme işlemlerinin tümünden öğrenci sorumludur. Öğrenciler kayıt yenileme işlemini şahsen veya noter tasdikli yetki belgesi verdikleri vekilleri aracılığı ile yaparlar.
  • 2547 sayılı Kanunun 44 üncü maddesinde belirlenen azami süreler içinde mezun olamayan öğrenci, aynı Kanunun 46 ncı maddesinde belirtilen esaslara göre ilgili döneme ait varsa öğrenim ücretini ödemek koşulu ile öğrenimine devam etmek için kayıt yenileyebilir. Bu durumdaki öğrencinin öğrencilik statüsü devam eder. Ancak ders ve sınavlara katılma ve varsa tez hazırlama hariç, öğrencilere tanınan diğer haklardan yararlanamaz.
  • Öğrenci, kayıt yenileme sırasında derslerini danışman gözetiminde belirler ve ders kayıtları danışman tarafından onaylanmadıkça kesinleşmez.
  • Danışman süresi içerisinde kaydını yenilemeyen ve onaylatmaya gelmeyen öğrencinin ders kaydından sorumlu değildir.

2- Derse Kaydolma Esasları

  • Öğrenci, süresi içinde ve belirlenen kurallara uygun olarak kaydolmadığı derslere devam edemez ve bu derslerin sınavlarına giremez; girdiği takdirde, bunlar geçersiz sayılır.
  • Öğrenci, normal olarak alması gereken yarıyılda almadığı veya alıp da başarılı olamadığı derslere, o derslerin verildiği ilk yarıyılda, öncelikle en alt yarıyıldan başlayarak kaydolmak zorundadır.
  • Hazırlık sınıfları hariç, GNO’su 2.00’ın altında olan öğrenciler başarısız öğrencilerdir. Başarısız öğrenciler öncelikle transkriptlerindeki (FF), (FD), (YS) ve (DS) olan dersleri yeniden almak zorundadır. Lisans programlarında dördüncü yarıyıl sonundan itibaren GNO’su 1.80’in altında olan başarısız öğrenciler olması gereken yarıyıllardan ders alamazlar. (Mesela; 4. Sınıf görünüyordur fakat GNO’su 1,80 altındadır ve 4.sınıf dersi alamaz. Öncelik alması gereken derslerdir.)
  • Birinci sınıfına ilk kayıt olan öğrenciler, kayıt oldukları yarıyıla ait tüm dersleri almakla yükümlüdürler. Bir öğrencinin başarılı olamadığı ve öncelikle almak zorunda olduğu derslerle, bulunduğu yarıyıldan alacağı her yarıyıl için en fazla 42 AKTS kredisini aşamaz. Ancak öğrenci 7. ve 8. Yarıyıla gelmiş mezuniyet aşamasında ise 45 AKTS krediye kadar ders alabilir.
  • Seçmeli ders/derslerden başarısız (FD, FF, YS ve DS) olan öğrenci, bu ders/derslerin yerine danışmanı tarafından uygun görülen ve kredisi eşit olan başka bir seçmeli ders/dersler alabilir. Seçmeli ders değişikliği ekle-sil haftasında yapılır. Öğrencinin başarısız olduğu (YS, DS, FF, FD) seçmeli dersler transkriptinden silinir. Bunun için öğrenci, taranskriptinden silinmesi gereken dersin dilekçesini bir ay içinde Fakülte Öğrenci İşleri Birimine vermek zorundadır. (Önemli)
  • Notu “DD-DC” olan dersler GNO'ya bakılmaksızın transkripteki koduyla yükseltmeye alınabilir, transkriptten silinemez. GNO 2.00'ın üzerinde ise notu “CC” ve üzeri dersler yükseltmeye alınabilir.
  • Seçmeli dersler için kontenjan sınırlaması olup belirlenen sayı dahilinde o derse kayıt alınabilir.

Üst yarıyıldan ders alma

  • Birinci sınıfın tüm derslerini almış ve başarmış olması halinde bulundukları yarıyıl sonu itibariyle GNO’su en az 3.00 olan öğrenciler isterlerse bir üst yarıyıldan da danışmanlarının onayı ile ders alabilirler.

Ders muafiyetleri

  • Herhangi bir yükseköğretim kurumundan mezun olan, kayıt sildiren, yeni kayıt yaptıran öğrencilerden kayıt donduran ve hazırlık okuyan öğrenciler, öğrenime başladıkları ilk yarıyılın ilk iki haftası içerisinde muafiyet talebinde bulunabilirler. Belirtilen tarihler dışında yapılan başvurular kabul edilmez.
  • Öğrenci hangi derslerden muaf olduğunu ve intibak ettirildiği sınıfı Fakülte Öğrenci İşleri Biriminden öğrenerek, intibak ettirildiği yarıyıldan önceki yarıyıllara ait olan ve muaf olmadığı dersleri alacaktır.

Kayıt Dondurma

  • Kayıt Dondurma talebi için ders başlangıç tarihinden itibaren 1 (bir) ay içerisinde dilekçe ve mazeretini belirten resmi bir belge ile birlikte  başvurulacaktır.

 

DANIŞMAN ÖĞRETİM ELEMANLARI

İLAHİYAT BÖLÜMÜ NORMAL ÖĞRETİM

Sınıfı

Danışman Öğretim Elemanı

Danışman Yardımcısı

Dahili Telefon No

Hazırlık

Öğr.Gör.İbrahim İslamoğlu

----

6049

---

1

Dr.Öğr.Üyesi Mansur Koçinkağ

Arş.Gör.Mehmet Akıncı

6007

6035

2

Dr.Öğr.Üyesi Muhammed Bedirhan

Arş.Gör.Mehmet Yaşar

6059

6087

3

Dr.Öğr.Üyesi.Fatih Oğuzay

Arş.Gör.Hatice Tekin

6174

6138

4

Öğr.Gör.H.İbrahim Önder

Arş.Gör.Hasan Kılıç

6003

6029

İLAHİYAT BÖLÜMÜ İKİNCİ ÖĞRETİM

Sınıfı

Danışman Öğretim Elemanı

Danışman Yardımcısı

Dahili Telefon No

Hazırlık

Öğr.Gör.Rumeysa İrem Yılmaz

----

6172

---

1

Dr.Öğr.Üyesi Selahattin Aktı

Arş.Gör.Halil Efe

6233

6058

2

Dr.Öğr.Üyesi Üzeyir Durmuş

Arş.Gör.Hikmet Şavluk

6052

6139

3

Dr. Öğr. Üyesi  Abdullah Akın

Arş.Gör.Büşra Yıldırım

6180

6126

4

Öğr.Gör.Mehmet Kara

Arş.Gör.Ubeydullah İşler

6222

6088

İlahiyat Fakültesi İrtibat Telefonu 0 286 218 0018

Not : 6. ve 8. Yarıyıllarda Formasyon dersleri haricinde alınacak diğer üç İlahiyat seçmeli ders için, aşağıdaki her seçmeli gruptan bir ders seçilecek. Kontenjan sınırlaması vardır.

 

2. YARIYIL DERS PLANI

Kodu

Dersin Adı

T+U Saat

U.Kredi

AKTS

İLA-1002

Kuran Okuma ve Tecvid II

2 + 0

2

3

İLA-1004

Tefsir I

2 + 0

2

3

İLA-1006

Hadis I

2 + 0

2

3

İLA-1008

İslam Tarihi I

4 + 0

4

5

İLA-1010

Arap Dili ve Edebiyatı - II

2 + 0

2

3

İLA-1012

İslam İbadet Esasları

3 + 0

3

5

İLA-1014

Felsefe Tarihi - I

2 + 0

2

4

ATA-1002

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II

2 + 0

2

1

TDİ-1002

Türk Dili II

2 + 0

2

1

YDİ-1002

İngilizce II

2 + 0

2

2

Toplam :            

23

30

         

4. YARIYIL DERS PLANI

Kodu

Ders Adı

T+U Saat

U.Kredi

AKTS

17İLA2002

Kelâm Tarihi

3 + 0

3

4

17İLA204

İslam Medeniyeti Tarihi

2 + 0

2

3

17İLA2006

Kur’ân Okuma ve Tecvîd IV

0 + 2

1

2

17İLA2008

Arap Dili ve Edebiyatı II

0 + 2

1

2

17İLA2010

Din Sosyolojisi

2 + 0

2

2

17İLA212

Tefsir III

2 + 0

2

3

17İLA214

Hadis III

2 + 0

2

3

17İLA2016

Fıkıh Usulü II

2 + 0

2

3

17İLA2018

Din Eğitimi

2 + 0

2

2

17İLA2020

Türk İslam Edebiyatı

2 + 0

2

2

17İLA2022

Eğitim Psikolojisi (Formasyon)

2 + 0

2

2

17İLA2024

Öğretim Tek. ve Materyal Gel.(Formasyon)

2 + 2

3

2

Toplam :                                                                                      21+6

24

30

         

6. YARIYIL DERS PLANI

Kodu

Ders Adı

T+U Saat

U.Kredi

AKTS

17İLA300

Felsefe Tarihi

2 + 0

2

2

17İLA302

Kur’ân Okuma ve Tecvîd VI

2 + 0

2

2

17İLA304

İslam Hukuku II

2 + 0

2

2

17İLA306

Sistematik Kelâm II

2 + 0

2

2

17İLA308

Tasavvuf II

2 + 0

2

2

17İLA310

Tefsir V

2 + 0

2

3

17İLA312

Hadis V

2 + 0

2

2

17İLA314

Belagat II

2 + 0

2

2

17İLA316

Öğretim İlke ve Yöntemleri (Formasyon)

2 + 0

2

2

17İLA318

Sınıf Yönetimi (Formasyon)

2 + 0

2

2

 

 Seçmeli Ders I

2 + 0

2

3

 

Seçmeli Ders II

2 + 0

2

3

 

Seçmeli Ders III

2 + 0

2

3

Toplam:                                                                                               

26+0

26

30

 

       

8. YARIYIL DERS PLANI

Kodu

Ders Adı

T+U Saat

U.Kredi

AKTS

17İLA400

Hitabet ve Mesleki Uygulama

2 + 0

2

2

17İLA4012

İslam Hukuku IV

2 + 0

2

3

17İLA402

Kur’ân Okuma ve Tecvîd VIII

2 + 0

2

2

17İLA4004

Din Felsefesi

2 + 0

2

2

17İLA4006

Dinler Tarihi II

2 + 0

2

2

17İLA414

Rehberlik (Formasyon Seçmeli )

2 + 0

2

2

17İLA454

Eğitim Felsefesi (Formasyon Seçmeli)

2 + 0

2

2

17İLA442

Öğretim Tek. Ve Mat. Tas. (Formasyon)

2 + 2

3

3

17İLA412

Öğretmenlik Uygulaması (Formasyon)

2 + 6

5

5

 

 Seçmeli Ders I

2 + 0

2

3

 

Seçmeli Ders II

2 + 0

2

3

 

Seçmeli Ders III

2 + 0

2

3

Toplam:                                                                                                    22+8

26

30

İLAHİYAT FORMASYON SEÇMELİ DERSLERİ

 

Rehberlik (Formasyon Seçmeli )

8. Yarıyıl dersi olup, A ve B şubeleri alacak

Eğitim Felsefesi (Formasyon Seçmeli)

8. Yarıyıl dersi olup, C,D ve E şubeleri alacak

 

 

İLAHİYAT MESLEKİ SEÇMELİ DERS HAVUZU

 6. ve 8. Yarıyıllarda İlahiyat seçmeli ders için, aşağıdaki her seçmeli gruptan bir ders seçilecek. Kontenjan sınırlaması vardır.

3. Sınıf I. Öğretim

1. Grup

2. Grup

3. Grup

Farsça II

Çağdaş İslami Akımlar II

Kuran Tercüme ve Teknikler

Osmanlıca Tarih Metinleri

İslam Sosyolojisi

Kur’an Kelâmı II

Özel Öğretim Metotları

Türkiye’de İslâmî Hareketler

Sahih Hadisler II

 

3. Sınıf II. Öğretim

1. Grup

2. Grup

3. Grup

Farsça II

Çağdaş İslami Akımlar II

Kuran Tercüme ve Teknikleri

Osmanlıca Tarih Metinleri

İslam Sosyolojisi

Kur’an Kelâmı II

Özel Öğretim Metotları

Türkiye’de İslâmî Hareketler

Sahih Hadisler II

 

4. Sınıf I. Öğretim

1. Grup

2. Grup

3. Grup

Klasik İslam Sanatları

İslam Felsefesi Metinleri II

Kuran Tercüme ve Teknikleri

Tarih Usul ve Tenkidi

Kişilik ve Din Dersleri

Eleştirel Düşünme Sanatı

Sahih Hadisler IV

Din Felsefesi Metinleri II

Allah Âlem İlişkisi

 

4. Sınıf II. Öğretim

1. Grup

2. Grup

3. Grup

Klasik İslam Sanatları

İslam Felsefesi Metinleri II

Kuran Tercüme ve Teknikleri

Tarih Usul ve Tenkidi

Kişilik ve Din Dersleri

Eleştirel Düşünme Sanatı

Sahih Hadisler IV

Din Felsefesi Metinleri II

Allah Âlem İlişkisi

 

Çağdaş Din ve Tarih Çalışmaları

 

 

Ekler

340-2018-2019-bahar-yariyili-kayit-yenileme-duyurusu.docx