2022-2023 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı “Öğretmenlik Uygulaması II” Dersi

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
İLAHİYAT FAKÜLTESİ
2022-2023 AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI
“ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II” DERSİ UYGULAMA İLKELERİ

 

Bu ilkelerin amacı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesine kayıtlı olup, 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Yarıyılında başka bir üniversitenin aynı düzeydeki diploma programından “Öğretmenlik Uygulaması II” dersini almak isteyen lisans düzeyindeki öğrenciler ile başka bir üniversitenin öğrencisi iken Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden söz konusu dersi almak isteyen öğrencilerin, öğrencilik koşullarına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Bu ilkeler, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 22 Şubat 2023 tarihli “Yükseköğretim Kurumlarımızda 2022-2023 Bahar Yarıyılı Eğitim ve Öğretimine İlişkin Sorular ve Cevaplar ll” başlıklı duyuru ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Özel Öğrenci Yönergesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Ortak Hükümler

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi iken başka bir üniversitenin aynı düzeydeki programından “Öğretmenlik Uygulaması II” dersini almak isteyen öğrencilerimiz veya Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden anılan dersleri almak isteyen bir başka üniversitenin öğrencileri aşağıdaki ortak hükümlere tabidir.

a) Bir öğrenci bu hakkını sadece 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı için kullanabilir.

b) Öğrencinin bu kapsamda geçirdiği süre, öğretim süresine dâhildir.

c) Bu kapsamda ders alan öğrenci eğitim aldığı üniversitenin yönetmelikleri ile anılan dersle ilgili her türlü yönetmelik/yönerge hükümlerini yerine getirmekle yükümlüdür.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrencilerinin
Başka Bir Üniversitenin Eşdeğer Programlarından
“Öğretmenlik Uygulaması II” Dersini Almalarına Yönelik Usul ve Esaslar


Fakültemiz öğrencileri, öğrencilik statüleri devam etmek kaydıyla, başka bir üniversitenin eşdeğer programından, istemeleri ve kabul edilmeleri halinde “Öğretmenlik Uygulaması II” dersini alabilirler.

Fakültemiz dördüncü sınıf öğrencilerinin başka üniversiteden “Öğretmenlik Uygulaması II” dersini alabilmelerinin koşulları şunlardır:


a) Başka bir üniversitenin eşdeğer programından “Öğretmenlik Uygulaması II” dersini almak isteyen Fakültemiz öğrencisinin, giden öğrenci dilekçesini doldurarak  28 Şubat 2023 tarihine kadar dilekçesini ilahiyat@comu.edu.tr adresine göndermesi gerekmektedir. Öğrenci aynı zamanda Öğretmenlik Uygulaması II dersini almak istediği Üniversiteye de mutlaka başvuru yapmalıdır.

b) Fakültemiz yönetim kurulu, başvuruları değerlendirir ve başvurunun kabulü veya reddine karar verir. Kabulü halinde, başvuru sahibi bu haktan yararlanabilir.

c) Öğrenci, gitmek istediği programın ilgili yarıyılında yer alan ve eşdeğer olarak kabul edilen “Öğretmenlik Uygulaması II” dersini almakla ve gereklerini yerine getirmekle yükümlüdür.

d) Öğrencinin, bu derslere müracaat edebilmesi için, kayıtlı olduğu programın dördüncü sınıfında olması ve genel not ortalamasını (GNO) sağlaması gerekmektedir.

e) Bu kapsamda öğrencilik talebinde bulunan öğrenci, sadece Öğretmenlik Uygulaması II dersini alabilir.

g) Başka bir üniversiteden alınan Öğretmenlik Uygulaması II dersine ilişkin başarı notları, ilgili üniversite birimleri tarafından belirlenen notlardır.

h) Diğer üniversitelerin eşdeğer programlarından Öğretmenlik Uygulaması II dersini alacak öğrenciler, bu dersleri 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı dışındaki yarıyıllarda veya yaz okulunda alamazlar.

ı) Başka bir üniversitenin eşdeğer programına katılacak öğrenciler ilgili üniversitenin alacağı kararlara uymak durumundadır.


Başka Bir Üniversitenin Eşdeğer Programına Kayıtlı Öğrencilerin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden “Öğretmenlik Uygulaması II” Dersini Almaları

Başka bir üniversitenin İlahiyat veya İslami İlimler Fakültesi öğrencileri, talep etmeleri halinde Fakültemizden “Öğretmenlik Uygulaması II” dersini alabilirler.

Fakültemizden Öğretmenlik Uygulaması II dersini alabilmelerinin koşulları şunlardır:

a) Fakültemizden belirtilen dersi almak isteyen başka bir üniversitenin öğrencisi gelen öğrenci dilekçesini  doldurarak 28 Şubat 2023 tarihine kadar ilahiyat@comu.edu.tr adresine eposta göndermelidir. Öğrencinin “Öğretmenlik Uygulaması II” dersinin kabul edilip edilmeyeceğine, Fakültemiz yönetim kurulu tarafından karar verilir. Başvurusu kabul edilen öğrencinin, kendi fakültesinin olumlu kararını, 03 Mart 2023 tarihine kadar Fakültemiz Dekanlığına iletmesi gereklidir.

b) Gelen öğrenciler, Üniversitemizin diplomaya veya statüye yönelik öğrencilik haklarından yararlanamazlar.

c) Öğrencinin Fakültemizde öğrenim gördüğü süre içerisinde; devam, sınav ve başarı değerlendirmesinde, Milli Eğitim Bakanlığının konuyla ilgili yönergesi ve Üniversitemiz Ön Lisans-Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümleri uygulanır.

d) Öğrencinin aldığı ders ve başarı durumu; Fakültemiz Dekanlığınca ilgili yükseköğretim kurumu eşdeğeri makama yazılı olarak gönderilir.

e) Fakültemize gelen öğrenciler ilgili programda yer alan Öğretmenlik Uygulaması II gruplarına entegre edilir ve gelen öğrenci dersin yükümlülüklerini yerine getirmekle sorumludur.

Hüküm Bulunmayan Haller

  1. Bu ilkelerde hüküm bulunmayan hallerde, ilgili diğer mevzuat hükümleri, senato kararları ve ilgili kurul kararları uygulanır.
  2. YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınması olası yeni kararlar çerçevesinde bu ilkelerde değişikliğe gidilebilir.

 

Takvim

Tarih

Açıklama

28 Şubat 2023

Giden öğrenci başvuruları için son gün

28 Şubat 2023

Gelen öğrenci başvuruları için son gün

01 Mart 2023

Başvuruların Fakülte Yönetim Kurulunda karara bağlanması

01 Mart 2023

Gelen ve giden öğrenci başvurularına ilişkin kararın web sayfamızda ilan edilmesi

03 Mart 2023

Başvurusu kabul edilen “gelen öğrencilerin”, kendi fakültelerinin onay yazılarını getirmeleri için son gün

 

Ekler

2_giden-ogrenci-dilekcesi.docx
893-3_gelen-ogrenci-dilekcesi.docx