Ek Sınav İşlemleri

AZAMİ ÖĞRENİM SÜRESİNİ DOLDURAN ÖĞRENCİLERİN EK SINAVLARI

2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 44 üncü maddesinin (c) bendinde “Azami süreler sonunda kayıtlı olduğu öğretim kurumundan mezun olabilmek için son sınıf öğrencilerine, başarısız oldukları bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir…" hükmü çerçevesinde 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı sonunda azami süresi dolanöğrencilerin ek sınav takvimi aşağıdaki gibi belirlenmiştir.

BİRİNCİ EK SINAVLAR İÇİN TAKVİM

Not Girişleri

05 Ağustos 2024

07 Ağustos 2024

Ek Sınavlar Sonunda Kaydı Silinecek Öğrencilerin Listesinin Fakülte Yönetim Kurulu Gündemine Alınması

12 Ağustos 2024

Ek Sınavlarla İlgili İlkeler

1-2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı sonunda azami öğrenim süresini dolduran öğrencilere başarısız oldukları, devamsızlıktan kaldıkları ve daha önce almadıkları derslerden 2 ek sınav hakkı verilecektir.

2- Öğrenciler, Arapça hazırlık sınıfı hariç, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın, azami yedi yıl içinde lisans programını tamamlamak zorundadırlar.

3-Azami öğrenim süresi sonunda sınav haklarından faydalanmak isteyen öğrenciler, ilan edilen tarihler arasında İlahiyat Fakültesi Dekanlığına dilekçe ile başvururlar. Sınav haklarından faydalanmak için dilekçe ile başvuruda bulunmayan öğrenciler bu haklarından vazgeçmiş sayılırlar. Azami süre sonu ek sınavları için mazeret sınavı açılmaz.

4- Sınavların katkısı %100 olup başarı notunun DD ve bunun üzerinde olması gerekir.

5-Bilmisel Etik ve Araştırma Teknikleri dersi ve Öğretmenlik Uygulama dersi için doğrudan sınav yapılamayacağı için ek sınav hakkından yararlandırılmayacaktır. Ancak azami süresini tamamlayıp sınavlara girme hakkı elde eden öğrenciler bu derslere talepleri halinde devam edebileceklerdir. Azami süresini doldurduğu halde öğrencinin doğrudan sınav yapılamayan bu derslerinin 5'ten fazla olması halinde 2547 Sayılı Kanunun 44 üncü maddesinin (c) fıkrasının lafzı gereğince doğrudan ilişiği kesilir.

6- Ek sınavlar sonucunda, hiç almadığı/alamadığı ya da alıp da devam şartını sağlayamadığı dersler dâhil başarısız ders sayısı beş dersten fazla olan öğrencilerin ilişiği kesilir.

7- Dilekçelerin  (e-pota/posta/kargo/bizzat olmak üzere) ilan edilen başvuru tarihleri içinde Fakülteye ulaştırılmasından öğrenci sorumludur. Dilekçe ekteki formatta ve imzalı şekilde gönderilmelidir. Süresi içinde ulaşmayan ve imzasız başvurular dikkate alınmaz.

Adres : Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Şehitleri Yerleşkesi

İlahiyat Fakültesi Dekanlığı A Blok 4. Kat