Öğrencilerimizin Dikkatine! Milli Eğitim Bakanlığının Öğretmenlik Uygulaması ile ilgili Yaptığı Yönerge Değişikliği

.

Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenlik uygulaması ile ilgili yaptığı yönerge değişikliği nedeniyle, 2018 ve sonrasında üniversiteye yerleşen öğrencilerin iki adet Öğretmenlik Uygulaması (staj) dersi almaları gerekmektedir. Önceki girişli öğrenciler yalnızca 8. yarıyılda (4. sınıf Bahar dönemi) bir kez bu dersi almaktadır. Yaptığımız planlama ile önümüzdeki yıl (2022-2023) hem güz döneminde hem de bahar döneminde Öğretmenlik Uygulaması dersine yer verilecektir. 2018 ve sonrası girişli olanlardan, üstten ders alarak bu yıl mezun olabilecek duruma gelen öğrencilerin, ilgili yönerge değişikliğinden ötürü, pedagojik formasyon yeterliliklerini sağlayabilmeleri için hem güz hem de bahar yarıyıllarında olmak üzere iki adet Öğretmenlik Uygulaması dersi almaları gerekmektedir. Bu durumdaki öğrencilerin öğrenci işleri ofisimizle iletişime geçmeleri gerekmektedir.