Yaz Okulu Hakkında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

.

Yaz Okulu Hakkında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

1. Yaz Okulunda bir öğrenci;
    1. Krediye tabi ise On (10) kredi, AKTS kredisine tabi ise Onsekiz (18) AKTS yi aşmamak üzere en fazla üç (3) ders alabilir.
    2. Yaz Okulunda ders ekleme, çıkarma, ders bırakma ve dersten çekilme işlemleri uygulanmaz.
    3. Daha önce güz ve bahar yarıyıllarında alıp başarısız olduğu veya açıldığı halde almadığı-alamadığı dersleri alabilirler.
    4. Geçmiş dönemlerinde alması gereken tüm dersleri almış başarmış olması halinde, daha üst yarıyıldan açılan dersleri 3.00 ortalamaya sahip ise alabilir. Ancak kayıt dondurdukları yarıyılların derslerini alamazlar.
  2. Öğrenciler danışmanının onayı ve Dekanlığın izniyle içerik ve kredileri aynı veya fazla olması kaydıyla, yaz dönemine yer veren diğer üniversitelerden ders alabilir. (Diğer Üniversitelere gitmek isteyen öğrenciler, aşağıda matbuu olarak verilen dilekçeyi doldurup Dekanlığa verecek ve karşılığında izin yazısını alarak gitmek istediği üniversiteye müracaat edecek.) Ancak Fakültemiz Yaz Okulunda açılmayan ders var ise başka bir Üniversitenin Yaz Okulunda o derse müracaat edebilir.
  3. 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz ve Bahar Dönemlerini kapsayan "Yaz Okulu" uygulamasının "Uzaktan Öğretim" yöntemiyle sadece kendi öğrencilerimiz için ve 4+1 (dört hafta ders +1 hafta sınav) olacak şekilde açılacaktır.
  4. Yaz okulunda verilecek her bir dersin; her gün, ders saati kadar ve 1 gün ara sınav olmak üzere sürekli olarak (14 haftaya karşılık gelecek şekilde) yapılacaktır.
  5. Yaz Okulu başvurularının alınması, ücretlerinin yatırılması, derslerin işlenmesi ve sınavların yapılması programı aşağıda şekilde olup, tamamen uzaktan yapılacaktır.
  6. Yaz Okulu ücretleri için Yüksek Öğretim Kurulu'nun açıklayacağı miktarlar uygulanacaktır.
  7. Covid-19 salgını nedeniyle kayıt donduran öğrenciler Yaz Okuluna başvuruda bulunamazlar.
  8. Yaz Okulu Akademik Takvimi aşağıdaki gibidir.

26-30 Temmuz 2021 Başvuru ve Ücretlerinin Yatırılması

02-27 Ağustos 2021 Derslerin Başlaması

31 Ağustos 03 Eylül 2021 Yaz Okulu Sonu Sınavları

2020-2021 YAZ OKULUNDAAÇILACAK DERSLER

Dersin Adı

U

AKTS

Dersi Veren Öğretim Elemanı

Tefsir Tarihi ve Usulü

Prof.Dr.M.Fatih KESLER

Tefsir I

Prof.Dr.M.Fatih KESLER

Siyer

Doç.Dr.Yunus AKYÜREK

İslam Hukuku I

İslam Hukuku III

İslam Hukuku IV

Eğitim Bilimine Giriş

Dr.Öğr.Üys Abdullah AKIN

Başvuru Dilekçe örneği ektedir.

2021 Yaz Okulu Duyuru ve İşlemler.docx