Yaz Okulu Hk.

Yaz Okulu Hakkında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

1. Yaz okulu uygulaması, Üniversitemiz Yaz Okulu Yönetmeliği’ndeki esaslara göre yapılacaktır. Yönetmelik aşağıda ektedir.

2. Yaz okulunda öğrencilerin fakültemizin izniyle içerik ve kredilerinin aynı veya daha fazla olması kaydıyla  yaz okulu öğrenimi veren diğer Üniversitelerden veya üniversitemizdeki yaz okulu açılan fakültelerden ders alabilirler. Farklı üniversiteden ders almak isteyenler için örnek dilekçe aşağıda ektedir. Dilekçeyle birlikte, alınmak istenilen dersin içeriğini ve kredisini gösteren bir belgeyi sunmak gerekmektedir.

3.Yaz Okulunda bir öğrenci;

a.     Krediye tabi ise On (10) kredi, AKTS kredisine tabi ise Onsekiz (18) AKTS yi aşmamak üzere en fazla üç (3) ders alabilir.

b.    Daha önce güz ve bahar yarıyıllarında alıp başarısız olduğu veya açıldığı halde almadığı-alamadığı dersleri alabilirler.

c.     Geçmiş dönemlerinde alması gereken tüm dersleri almış başarmış olması halinde, daha üst yarıyıldan açılan dersleri 3.00 ortalamaya sahip ise alabilir. Ancak kayıt dondurdukları yarıyılların derslerini alamazlar. 

4. Öğrenciler danışmanının onayı ve Dekanlığın izniyle içerik ve kredileri aynı veya fazla olması kaydıyla, yaz dönemine yer veren diğer üniversitelerden ders alabilir. (Diğer Üniversitelere gitmek isteyen öğrenciler, aşağıda matbu olarak verilen dilekçeyi doldurup danışmanlarına onaylattıktan sonra, Dekanlığa verecek ve karşılığında izin yazısını alarak gitmek istediği üniversiteye müracaat edecektir. Dekanlığın izni olmaksızın farklı bir üniversiteden alınan yaz okulu geçerli değildir.)

Ekler

ÇOMÜ yaz okulu yönetmeliği.pdf
Yaz Okulu Duyurusu 2024.docx