04-05 Kasım 2022 Yeni Usul Arayışları Sempozyumu

GİİAS Uluslararası Günümüzde İslami İlimler Algısı Sempozyumunun ikincisi olan İslami İlimlerde Yeni Usul Arayışları Sempozyumu 04-05 Kasım 2022 Tarihlerinde İlahiyat Fakültemizin ev sahipliğinde düzenlenecektir. Açılışta Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ, "İslâmî İlimlerde Yeni Usul Arayışları -Genel Çerçeve-" başlıklı tebliği sunacaktır.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Karabük Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nin işbirliği ile düzenlenen Uluslararası Günümüzde İslâmî İlimler Algısı Sempozyumunun birincisi “sünnet algısı” üzerine yapılmıştı. İkincisi düzenlenecek bu sempozyumda ise fıkıh, tefsir, hadis, kelâm, tasavvuf ve İslâm tarihi alanlarındaki “yeni usul arayışlarını” değerlendiren incelemelerle ilim âlemine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.

04 Kasım Cuma günü yüz yüze gerçekleştirilecek oturumlar, 05 Kasım Cumartesi günü çevirimiçi oturumlarla devam edecektir. Sempozyumumuza siz değerli katılımcıları bekliyoruz.

Sempozyum Programı ve Özetleri için Tıklayınız.