"Çevremizi Güzelleştiriyoruz" Fidan ve Çiçek Dikim Etkinliği

"Çevremizi Güzelleştiriyoruz" Fidan ve Çiçek Dikim Etkinliği gerçekleştirildi

Fakültemiz Öğrenci Temsilciliği ve Öğrenci Senatosu iş birliği ile gerçekletirilen "Çevremizi Güzelleştiriyoruz" Fidan ve Çiçek Dikim Etkinliği kapsamında fakültemiz yerleşkesine 300'e yakın fidan ve süs bitkisi dikimi yapıldı. Etkinliğe, ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nimetullah AKIN, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı ve Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof.Dr. Tülay CENGİZ TAŞLI, Bayburt İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevhit AYENGİN,  Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyeleri ile İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri katıldı. Etkinlik kapsamında katılımcılara pilav ikramı yapıldı.

Etkinlikle ilgili öğrencilerimiz değerlendirmelerde bulundular:

Meral Kaya (ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi öğrenci temsilcisi)
Çevremizi güzelleştiriyoruz etkinliği adı altında fidan ve çiçek dikimini gerçekleştirdik. Birlik ve beraberliğin baş gösterdiği etkinliğimize "Hayata anlam katan yaptıklarımızdır" düşüncesinden yola çıkarak İlahiyat Fakültesi öğrencileri olarak bahçemize renk kattık . Her öğrencinin dikili bir fidanın olduğunu görmek muhteşem bir sevinç kaynağıydı. Fidan diliminin ardından pilav ikramıyla güzel etkinliğimizi sonlandırdık . 
Erkan KARAYİĞİT  (İlahiyat Fakültesi 2.sınıf öğrencisi)
Bilindiği üzere ağaçların canlıların yaşamında önemi çok büyüktür. Onlar doğayı havayı tertemiz eder . Birçok canlıya barınak olur. Peygamber efendimiz (S.A.V.) de “kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz” demiştir. Öyleyse kainata yapılacak en büyük iyilik ağaç dikmektir. Böylece o ağaçlar yıllar sonra yeşil alanları oluşturacaktır. Bu da hem bizim için hem de diğer canlılar için çok yararlı olacaktır. 
Ülkü MAYDAN (İlahiyat fakültesi 3. sınıf öğrencisi)
 öğrenci temsilciliğinin ve öğrenci senatosunun düzenlemiş olduğu çevremizi güzelleştiriyoruz etkinliğiyle benim de fakültemde bir ağacım oldu arkadaşlarımızla dikmiş olduğumuz ağaçları görünce bizim ağacımız deyip seviniyoruz solmaması için su döküyoruz bunu işçiler yapsaydı bu kadar güzel olmazdı benimseyerek yapmak toprağa dokunmak bizim için de çok güzel bir duyguydu adeta bir bayram havası yardımlaşmayla beraber mutluluk ve sevincin arttığı bir ortam oluştu emeği geçen herkese teşekkür ederim .
Ali EZGİ (İlahiyat Fakültesi 4. sınıf öğrencisi)
İnsanın, özünü oluşturan, toprakla uğraşması ister istemez ruhunu rahatlatmaktadır. En azından kendi adıma şunu söyleyebilirim beton yığınlarının arasında bırakıldığımız bu zamanlarda hem gözümüze, hem de soluduğumuz havaya bir ferahlık katmak adına gayet verimli ve anlamlı bir gündü. Günlük uğraşlarımız ve hayatın kasvetli uğraşlarına karşı birlik ve beraberlik içerisinde doğamıza sahip çıkma bilincini kendi aramızda yaşamış olmamız günün anlamına ayrı bir önem kattı. Bu tip etkinliklerin yaygınlaşarak devam etmesini temenni ediyorum. 
Muhammet ARIK (İlahiyat Fakültesi hazırlık öğrencisi)
Toprakla buluşmak , doğayla uğraşmak birlik ve beraberlik içinde ağaç dikimini gerçekleştirmek herkese çok iyi geldi böyle etkinliklerin devamını diliyorum. Herkese çok teşekkür ederim.
Sedra Darrej (İlahiyat Fakültesi 3.sınıf öğrencisi)
Öncelikle bir fidan dikmenin dünyamız için ne kadar önemli olduğunu söylemek istiyorum. Çevremize duyarlı olmak hem insani hem de imani bir meseledir. Bende bu güzel faaliyeti düzenlemelerinden dolayı öğrenci temsilcimize ve bütün katılan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Çevreme az da olsa bir şeyler katmak ve özellikle uluslararası öğrencisi olarak okuduğum Üniversiteme iz bırakmak beni çok mutlu etti . Bu güzel Faaliyetlerin devamını dilerim.
Ömer Faruk ÇETİN (İlahiyat Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi)
Okulumuzun bahçesine ektiğimiz fidan dikimleri okulumuza hem daha fazla yeşil alan kazandırmış olup hem de bizden sonraki gelicek öğrenciler adına örnek olabilecek bir faaliyet oldu. Böyle faaliyetlerin daha fazla olmasını temenni ediyorum.

Etkinlik çerçevesinde fidanların ve bitkilerin temininde Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver DEMİRCİ'ye, peyzaj ve çevre düzenlemesi noktasında Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı ve Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof.Dr. Tülay CENGİZ TAŞLI'ya, ÇOMÜ Yapı İşleri Bakım Onarım ve Peyzaj Birimine, Peyzaj Teknikeri Esra Yağmur SEVER'e, katılım gösteren bütün hocalarımıza, personelimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.