ÇOMÜ İlahiyat Mezunları İstanbul Buluşması

ÇOMÜ İlahiyat Mezunları ve Mensupları Derneği’nin organizesinde, İlim Yayma Cemiyeti’nin himayesinde gerçekleşen buluşmaya, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı, Yusuf TÜLÜN, ÇOMÜ Rektörü Ramazan Cüneyt ERENOĞLU ve ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nimetullah AKIN katıldı. Buluşmaya ilk mezun verdiğimiz 2000 yılından itibaren hemen hemen bütün dönemlerden 100'ün üzerinde ve beklenenin çok üstünde bir katılım oldu. Öğle yemeği ile başlayan programda 2001 mezunumuz Tekirdağ Müftüsü Mustafa SOYKÖK’ün duasının ardından kürsüye ilk olarak ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyet ERENOĞLU geldi. Konuşmasında güzel bir tevafuk eseri İstanbul’da olduğunu ve daveti alır almaz programını organize ederek buluşmaya katıldığını ifade eden Erenoğlu mezunlarla bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu belirtti. STK’larla çalışmanın önemine değinen Rektör Erenoğlu şunları konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 

“Bugün İlahiyat Fakültemizin Türkiye’nin her yerinde yaklaşık 6.000 mezunu var.  Gerçekten çok güçlü bir kitle. Ama dış paydaşlarımızla ilişkilerimiz ne yazık ki yeterli düzeyde değil henüz.  Göreve gelir gelmez hemen dekan hocalarıma dış paydaşlarımızla ilişkilerimizi güçlendirmek üzere talimat verdim.  Bu bağlamda ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Mezunları Ve Mensupları Derneği’nin -ki burada “mensupları” ifadesinin eklenmesi de çok kıymetli – bu toplantıyı düzenlemesi akreditasyon sürecinde de bizim için çok değerlidir.  Mezunlarımızla, dış paydaşlarımızla gerekli organik bağları kuracağız, kurulu olanlarla da güçlendireceğiz. Üniversitemizi kapısı her zaman sizlere açık. İnşallah Dekan Hocamla az önce görüştük, ilk planlamayı yapıp en kısa zamanda, yeni öğrencilerimiz geldiğinde Çanakkale’de bir buluşma yapıp kariyer günü kapsamında sizleri öğrencilerimize rol model olarak tanıtmak isteriz.” 

Daha sonra Kürsüye gelen İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün Bey İlim Yayma Cemiyetinin adında “ilim yayma” kelimesi olsa da asıl hedeflerinin ilim yayanları destekleme ve yüklerini hafifletme olduğunu ifade ederek mezunlar buluşmasında bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Geçmişten günümüze İlim Yayma Cemiyetinin faaliyetlerine kısaca değinen Başkan Tülün, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok devlet, siyaset ve cemiyet insanın İlim Yayma Cemiyeti’nin ortamını teneffüs ederek yetiştiğine dikkat çekti.

Son olarak kürsüye İlahiyat Fakültesi Dekanı Nimetullah AKIN geldi. Konuşmasında bu güzel tablonun mutluluğun resmi olduğunu belirten Akın, katılımdan dolayı tüm mezunlara teşekkür etti. Mezunlar derneğinin gecikmiş bir ihtiyaç olduğuna değinen Akın, 2000 yılında ilk mezunlarını veren ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi’nin bugüne kadar yaklaşık 6000 civarında mezunu olduğunu ve şu ana kadar 1000 civarında mezunla iletişim halinde olduklarını, ve sayının artarak devam etmesini hedeflediklerini dile getirdi ve program desteklerinden dolayı İlim Yayma Cemiyeti’ne ve  programda kendilerini yalnız bırakmayan genel başkan Yusuf TÜLÜN Bey'e, sürpriz yaparak katılımda bulunan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU’na, programın icrasının her aşamasında desteklerini esirgemeyen İYC mezunlardan sorumlu müdürü Seyit Ömer Gürleyen Bey’e  ve Programın her aşamasında organizeyi üstlenen ve başarıyla gerçekleştiren  2018 mezunumuz Yusuf Bektaş’a teşekkür etti. 

Program boğaz turu ile sona erdi.