Fakültemizde Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Düzenlendi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öncülüğünde, İlahiyat Mesleki Eğitim Topluluğu’nun (İLMET) düzenlemiş olduğu Kuran-ı Kerim’i güzel okuma yarışması gerçekleştirildi.

Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmasına Vali İlhami AKTAŞ’ın yanı sıra; ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nimetullah AKIN, İl Müftüsü Şükrü KABUKÇU, İlahiyat Mesleki Eğitim Topluluğu Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Dr. Halil İbrahim ÖNDER, İlahiyat Mesleki Eğitim Topluluğu Başkanı Yunus DALKIRAN, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen yarışmada, İlahiyat Mesleki Eğitim Topluluğu Başkanı Yunus DALKIRAN ve İlahiyat Mesleki Eğitim Topluluğu Akademik Danışmanı fakültemiz Kur'ân-ı Kerim Okuma ve Kıraât İlmi Anabilim Dalı Başkanı Öğretim Görevlisi Dr. Halil İbrahim ÖNDER tarafından açılış konuşması gerçekleştirildi.
Kuran-ı Kerim’i güzel okuma yarışması jüri üyeleri; İl Müftüsü Şükrü KABUKÇU, ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Nimetullah AKIN ve Öğretim Görevlileri Dr. Halil İbrahim ÖNDER, Kenan AKLAN’ın yerlerini almalarının ardından ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi öğrencileri; Furkan ÖZYURT, Alihan CANDAN, Musa MANDACI, Yunus Emre ÖZSOY, Metehan BÖLÜK, Recep ŞAHİNOĞLU, Abdulvahit KIRÇİL, Emrah TOPÇU, Abdoulaye DİOLLO, Zekeriya ARAS, Ömer Faruk ÇETİN ve Supriyâdi tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi.
Jüri tarafından yapılan değerlendirmenin ardından Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Üçüncüsü Alihan CANDAN’a ödülü İl Müftüsü Şükrü KABUKÇU,
Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması İkincisi Supriyâdi’ye ödülü ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nimetullah AKIN,
Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Birincisi Musa MANDACI’ya ödülü Vali İlhami AKTAŞ tarafından verildi.
Kuran-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasına katılmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Vali İlhami AKTAŞ, ilk üçe kalan öğrencileri tebrik ederek programda emeği geçen herkese teşekkür etti.