Ümmetin alimlerinin Filistin meselesini tanıtmak üzere İslam dünyasının ülkelerine ve şehirlerine yaptığı heyetler programı dahilinde, 2. ziyaret Çanakkale'ye yapıldı .

Program çerçevesinde Fakültemize, İl Müftülüğüne ve Valiliğe ziyaretlerde bulunuldu.

Filistin Alimler Derneği'nin organizesinde, ümmetin alimlerinden oluşan bir heyet, Filistin meselesini tanıtmak üzere İslam Dünyasının ülkelerine ve şehirlerine yaptığı heyetler programı dahilinde, 2. ziyaret Çanakkale'ye yapıldı. Ziyarete;  Şam Alimler Birliği Genel Sekreteri Dr. Muhammed Ebu Al-Khair Şükrî,  Eritre Alimler Meclisi Başkan Yardımcısı Dr. Hassan Salman, Yemenli Yahda Derneği Başkanı Dr. Abdullah Al-Zindani,  Mağrib Arap Alimleri Birliği Genel Sekreteri, Dr. Riyad Shaeili Saki, Filistin Alimler Heyeti Miraç Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Dr. Mecdi Küveydir, Filistin Alimler Birliği'ndeki Türkiye ilişkileri yetkilisi, Mohamed Al-Wali katıldı.

Gezilerine Fakültemizi ziyaretle başlayan heyet, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nimetullah Akın, bu ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi ve Filistin davasındaki son gelişmeler ve bu konuda üstlenilmesi gereken rol hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Heyet, daha sonra İl Müftüsü Şükrü Kabukçu ve Vali Yardımcısı Hakkı Uzun ile görüşmeler yaptı.

Saat 16.00'da Fakültemiz Amfi Salonunda çok sayıda öğrenci ile bir araya gelen heyet, Kudüs ve Filistin konusunda İslam Dünyasında duyarlılığın arttırılması, bu  konuda ümmete düşen görevler ve bunların Filistin zaferine katkısını anlattılar.

Program Fakültemiz Doğu-Batı Topluluğu girişimleri ile gerçekleştirilmiştir.